ponedjeljak, 16. travnja 2018.

PUNJENE TIKVICE


Volim ljetne tikvice, pa ih van sezone rijetko kupim.
Ovaj put to učinih. Lijepe, okrugle loptice, pod rukom vrlo mlade.
Sredina im bez vidljivih koštica, pa sam ju u cijelosti nasjeckala u fil.
Muž je dinstao luk, češnjak, mljevenu junetinu, malo riže.
Ja usput začinila solju, paprom, začinskom paprikom i garam masalom, indijskom mješavinom začina.On podlijevao toplom vodom, pratio da riža upola omekša. Sadržaj limenke sjeckanog paradajza, stavila sam na dno posude. Na nju napunjene tikvice.Poklopila poklopcem i stavila peći na 200 C, oko 45 min. Povremeno pregledala, podlijevala. Na kraju, kratko otklopila, kako bi se zapekle.Uz pire krompir, ove će tikvice prelivene vrhnjem, biti ručak za ponedjeljak.Odlučite li se za ovaj recept, neka Vam je u slast! (Sve što možeš uraditi danas, ne ostavljaj za sutra. Bar ne za radni ponedjeljak!).


Nema komentara:

Objavi komentar