ponedjeljak, 16. travnja 2018.

ZELJANICA S KOPRIVOM

Pozdrav, dragi moji!
Vrijeme je koprive.
U moju kuhinju stigla sa Sljemena. Pet listića s vrha svake stabljike. Pažljivo prebrala, stavila u zdjelu i prelila kipućom vodom. Za minutu, ocijedila i nasjeckala.
Dio u zamrzivač, dio u fil za pitu.
Dodala je svježem domaćem siru, jajima i vrhnju.
Domaca jufka, tanka!
Uvijek zeljanice, svih vrsta, pečene polijem vrelim mlijekom i kratko vratim u pećnicu.
Zanimljivi su kolaži na kojima poslažemo slike pripreme hrane. Lako se povećaju slike kojima se želi dati na važnosti.
Ja izabrah ovu, s našim rukama.
Oduvijek kuhamo zajedno. Vikendom, pripremamo nekoliko jela koja će dobro doći za sljedeća dva radna dana.
Tako smo danas skupa oko pripreme pite, juhe, piletine s pireom, punjenih tikvica i kiflica.
Sve gotovo. Nešto bi današnji ručak, nešto odnese mladja ekipa, a ostalo u frižider.
Sve skupa pospremili i uživamo u nedjeljnom popodnevu!
Odlučite li se za zeljanicu s koprivom, pravite je zajedno i neka Vam je u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar