srijeda, 27. lipnja 2018.

MUFINI S BOROVNICAMA


Selma Pavicić Miris domaće hrane!
I krenu promjena boje kose, krenu priča o kulinarstvu i malim tajnama priprema hrane!
Dobar glas, daleko se čuje!
Danas vam predstavljam
MUFINE S BOROVNICAMA
Ne može se sa slike vidjeti da su to veoma mekane i elastične bombice. Prosto dišu.
Pravila sam ih bez upotrebe vage.
Izmiksala 2 domaća jaja, 3 kašike smedjeg šećera, prstohvat soli, 3dcl tekućeg jogurta, procijedjen sok od pola limuna i 1 dcl mlakog otopljenog maslaca.
U drugoj posudi nasula brašna, oko 250gr, umiješala prašak za pecivo i oko 250gr bobica borovnice.
Kad su bobice u suhoj smjesi, neće pasti na dno kolača.
Da bi se mafini lako vadili iz modlica, kalup rukom nježno namažem hladnim maslacem. Dovoljno je to učiniti samo za prvo pečenje. Ostale ture se pune bez mazanja.
Rernu ugrijem na 190 C.
Smjesu suhih, spojim s mokrim namirnicama, pazljivo, kuhačom.
Punim modle do pola. Po vrhu u svako malo tijesto utisnem još po koju borovnicu, pa stavim peći na 20 minuta.
Provjerim čačkalicom jesu li gotove.
Veoma zadovoljna receptom. Nadam se da ćete i Vi biti!
Neka Vam je u slast!





Nema komentara:

Objavi komentar