nedjelja, 9. lipnja 2019.

NARANČASTA LEĆA

Dobar Vam dan !
Leća je, zaista izuzetna namirnica.
Ovom je ručku dala poseban okus.
Juha je zamirisala rano.
U njoj sitniš domaćeg pileta, korjenasto povrće i jedna ,, bombica,, junetine. Moj muž tako zaledi komadiće junetne koje samo ubacim u juhu. Poprave okus.
Pjenu skidala, vatru smanjila na minimum i juha bistra kao suza.
Biftek izrezala na šnite, izlupala malo pljoštimice, ručkom od noža, posolila, uvaljala u brašno, jaje i prezlu i začas ispohala, na tihoj vatri.
E, sad famozna leća.
Dinstani luk, ufino.....sav zastaklio..jedna mrkvica mlada....i na to narančasta leća..
Podlila i pustila 15 minuta, da vrijucka.
Malo soli, malo bibera i to je to!

Toliko jednostavna priprema, a okus savršen.
Mladi kupus za salatu, nariban, posoljen, pa dobro izmiješan, začinjen uljem, jabučnim octom i biberom.
Odlučite li se za pripremu, u slast Vam bilo!








Nema komentara:

Objavi komentar