četvrtak, 30. listopada 2014.

FINI ČOKOLADNI KOLAČ

Ako čokolada potiče osjećaj sreće, neka ovaj dan počne s njom!
Složila sam ovaj recept iz nekoliko drugih, puno puta isprobanih, i dobila odličnu kombinaciju.
Najprije treba skuhati agdu od 2 velike šolje za čaj, vode i 15 kašika šećera. Kuhati 10 minuta i ohladiti.
Izmiksati 6 žumanjaka i 3 velike kašike šećera, pa tome jedno po jedno dodavati  3 ulja, 3 kakaa, 5 glatkog brašna s praškom za pecivo.
Sjetih se da smo kao djeca jeli ostatke nepečenog biskvita sa posuda...prstom, naravno!
Izmiksati 6 bjelanjaka u čvrsti snijeg i dodati pripremljenoj smjesi, ručno pažljivo miješajući.
Peći biskvit na 180 C, 20 minuta.
Preliti ga hladnom agdom.
Za kreme će trebati 1 l slatkog vrhnja.
Otopiti 100 gr čokolade za kuhanje u 2 dcl slatkog vrhnja. Paziti da ne zakuha. Ostaviti da se malo ohladi i zgusne.Tek tad s njime namazati biskvit.
U 1 dcl mlijeka otopiti 300 gr čokolade za kuhanje.
U isto vrijeme miksati 500 ml slatkog vrhnja. Dodati vruću čokoladu u vrhnje, polako, stalno miksajući.
Namazati na kolač drugu kremu.
Ostatak od 300 ml slatkog vrhnja izmiksati sa vanilin šećerom i namazati na kolač!
Možda čokolada uljepša ovaj dan!
Ovaj kolač je isproban puno puta-od strogog degustatora, i pohvaljen!
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar