petak, 17. listopada 2014.



LIJENA PITA S VISNJAMA I JABUKAMA
MISLIM DA JE MIRIS PECENIH JABUKA I VISANJA DANAS STIGAO DO SVIH SUSJEDA...
KOLAC KOJI SE TRADICIONALNO PRAVI OD JABUKA, OBOGATILA SAM I OVIM SOCNIM VOCEM.
PRODINSTANE JABUKE SA SECEROM I CIMETOM, SVJEZE VISNJE SAMO UMIJESANE, BEZ NEKE POSEBNE MJERE, SECER, OD OKA!
PRHKO TIJESTO SAM NAPRAVILA OD 500 GR BRASNA,OSTROG I MEKOG, POLA-POLA, 4 ZUMANJKA, 1 HLADNOG  MARGARINA, CASE VRHNJA, PRASKA ZA PECIVO, 150 GR SECERA.
KAD SE NADJEV OHLADIO, TIJESTO SAM PREPOLOVILA I SVAKI KOMAD RAZVALJALA NA VELICINU PLEHA ZA RERNU.
RAZVALJANO TIJESTO SE PREBACUJE TAKO STO SE NA OKLAGIJU NAMOTA, A U TEPSIJU, ODMOTA.

.NA DONJI SLOJ SAM POSULA MALO GRIZA, RASPOREDILA NADJEV, PA NA ISTI NACIN NANIJELA DRUGI DIO PRHKOG TIJESTA. GORNJU KORU SAM NABOCKALA VILICOM. TO JE VAZNO JER BI SE KORA MOGLA DIZATI. OVAKO VRUCI ZRAK IZLAZI KROZ RUPICE.
NAKON 30 MINUTA PECENJA, NA 180 C, SAMO SAM CIJELI KOLAC POSULA STAUBOM..
FINE PRHKE KOCKE, DOBRO NAFILOVANE, PRAVA SU POSLASTICA..
BUJRUM!





 

Nema komentara:

Objavi komentar