petak, 17. listopada 2014.

PUNJENE PAPRIKE U TAGARICI
Sve su manje, a sve su sladje,... valjda jer se beru zadnje po bastama ! Prepune su trznice svega, ali opet trazim plodove ljeta, dok ih jos ima..
Nadjev je od fasirane junetine. Dodadala sam luka, jednog i drugog, rize, zacina, persuna, malo vode..pobiberila, posolila, pa filovala da ne budu pretrpane, da se fil u kuhanju ne stvrdne..U Bosni bismo rekli, da budu ,,razabrane,,
Pokoji paradajz oko njih, u tagaricu, pa u rernu...Pratila sam kako se peku. Nema tu pecenja i nekog drugog posla..Cim je korica porumenila, svaku, polako, sa dvije kasike, okrenula, malo prelila njihovim saftom...pa opet na pecenje..Tagarica ce dati posebnu aromu. Eto, moj odabir ovako sarenih paprika, malo ju se i uljepsao..
U slast vam bila ova jednostavna hrana!





Nema komentara:

Objavi komentar