subota, 25. listopada 2014.




PUNJENO PILE
Punjeno pile pripremam godinama. Odlicna ideja za rucak.
 Pile ocistiti i nasoliti. Pazljivo oko vrata odvojiti kozu od mesa prstima.Povlaciti polako prema krilima, prema bijelom mesu, prema ledjima. Isto ponoviti i na drugom otvoru. Odvojiti kozu od mesa, oko bataka, zabataka, oko bijelog mesa, koliko god ide. To je vrlo jednostavno. Pripremiti nadjev.
Dinstati luk, cesnjak, sitno nasjeckanu mrkvu, rizu okruglog zrna, zacine.
Podlijevati.Neka se skuha do pola. Zlicom koja ima dugacku drsku, polako napuniti praznine ispod koze. Prstima s gornje strane potiskivati nadjev. Ne pretrpati. Zasiti otvore i pile staviti peci. Nekoliko puta ga preliti otopljenom masnocom, ali ne okretati. Kad je gotovo, masnocu potpuno odliti, kasikom. Nadjev zavrsiti do kraja, ali paziti da se riza ne prekuha. Rasporediti ga oko pileta i kratko zapeci. Dobar tek!
 
 

Nema komentara:

Objavi komentar