ponedjeljak, 27. listopada 2014.

PRESNAC U JUFKI
Pite u svojem nacinu motanja i vrstama nadjeva, pruzaju bezbroj mogucnosti pripreme. Nesto je posebno u kombinaciji tankog, vucenog tijesta i nadjeva koji je u njemu zamotan. Od okusa dobro ispecene jufke, koja fino zarumeni, pa hrska, preko okusa sokova koje ispustaju nadjevi dok se u njoj peku, nanovo i nanovo, stvaraju se fina jela!
Presnac u jufki, pita je koja zahtijeva dobro razvuceno domace tijesto. Nadjev je u kombinaciji sira, vrhnja, kukuruznog brasna i jaja.Ovaj put u njemu  je i spinat. Mogla je biti i blitva ili kopriva.
Jufku rezem na velicinu tepsije, pa slazuci red  po red dodajem nadjev.
Pecem je na temperaturi od 200 C, 30 minuta. Pecenu namazem sa vrhnjem, pa jos minutu vratim u rernu.
U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar