petak, 28. studenoga 2014.

BUREK SA CJELOVITIM BRASNOM
Bijelo je brasno fantasticno za vucena tijesta. Uz malo vjestine, jufka je tanka i prozirna.
Cjelovito brasno, pola-pola, u kombinaciji sa bijelim, daje jufku koja se moze razvaljati.
Obicno su od ovoh tijesta na mom stolu maslenice. Danas sam se odlucila za burek. Hrapava jufka, puna mekinja, krta, ipak se dala fino istanjiti.
Naizgled nije onako lijepa kao od bijelog brasna.
Junetina koju sam sama samljela, luk, biber, sol..Pita slozena u tepsiju...Res ispecena...Zalivena sa zaljevom od vode, malo maslaca i soli..pa opet na minutu vracena u rernu...Vrela, pokrivena  cistom krpom da se upari, omeksa, al da opet bude hrskava...I na stol...
Okus je fantastican! Crno brasno slatko, fil mirisljav..Uzivala sam u danasnjem rucku i sama sebe pohvalila! Treba ponekad i to!
U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar