subota, 1. studenoga 2014.

ICIJA

Prema hercegovackom receptu, nase Ismete Cice Saran!
Vrlo neobican prilog, izuzetnog okusa.
Priprema slici onoj, vezanoj za klasicne pite. Zamijesi se veca jufka, razvuce, ali ne treba biti pretanka. Dobro se poulji, pa krajevi malo preklope. Tada se podupla. Nakon toga, jufku polako prstima nabirati. Tako stisnuta, prebaci se u tepsiju i pece. Temperatura mora biti najprije  jaka, a kasnije nesto niza da se kore fino ispeku, ali ne presuse.
Pecenu iciju ohladiti, te istrgati na sitne komadice.
Usporedo, skuhati domace pile. Dodati supi sve zacine. Ona ce biti temeljac za iciju.
Procijediti dio supe, dodati joj malo maslaca i bibera.
Preliti sa nekoliko kutlaca ove supe, istrganu iciju, pa odmah poklopiti. Lagano je promijesati, pa prema okusu, dodati jos malo tekucine.Vazno je paziti da komadici pecenog tijesta ostanu rastresiti i da se ne slijepe.
Kuhanu piletinu kratko pohovati i servirati s icijom.
Cicina icija je savrsena, ruke joj se pozlatile! Nadam se, uz jos truda, da ce i moja biti jednako dobra.
U slast vam bilo, dragi moji!




Nema komentara:

Objavi komentar