subota, 29. studenoga 2014.

RUČAK ZA 30 MINUTA - KARFIOL NA LEŠO I PEČENA PILETINA

KARFIOL NA LESO I PECENA PILETINA
Danas je bio dan za odmor. Odmor za dusu, za tijelo, za trbuh..Jedna jednostavna kombinacija namirnica koje se pripreme vrlo brzo, skoro dok se postavi stol za rucak..
Par krompirica na kocke, mrkva na kolutove, u puno vode, pa neka zakuha. Cvjetovi karfiola ubrzo na to. Neka kuhaju samo pet minuta. Uvijek otklopljeno, uvijek u puno vode, da boja povrca ostane
 ista. Cim sam vodu ocijedila, po svemu sam dodala malo soli, medju prstima, malo bijelog luka i finog, domaceg maslinova ulja.
Usporedo se vec pece bijelo, pilece meso. Tanke snite, pobiberene, posoljene, pouljene... Pet minuta s jedne, pet minuta s druge strane, pa jos minutu poklopljene...Uzmirisala se kuhinja. I sve na stol..
Poslije ovog laganog rucka, malo kompota ...i popodnevni odmor..
U slast vam bilo!
















Nema komentara:

Objavi komentar