nedjelja, 7. prosinca 2014.

KNEDLE S VIŠNJAMA


SA VISNJAMA, ZASTO NE?
KROMPIROVO TIJESTO JE IZUZETNO PODATNO ZA OBLIKOVANJE, KAD SE DOBRO NAPRAVI. NAREZAN NA KRUPNE KOMADE, SKUHAN KROMPIR, PA ISPASIRAN, MORA SE DOBRO OHLADITI. OVISNO O KOLICINI,A BUDE GA OKO 1-1.5 KG, DODAM MU 1 ILI 2 JAJA, CASU OD 2 DCL GRIZA, MRVU SOLI, PA POLAKO POCNEM MIJESITI DODAJUCI , OBAVEZNO, OSTRO BRASNO. KONACNI REZULTAT JE TIJESTO POPUT PLASTELINA. S NJIM SE MOZE STO GOD POZELITE.
ZA NADJEV SAM IZABRALA VISNJE. SAMA SMISLILA...A! MALO SAM IH U TAVICI PRODINSTALA, DODALA IM SECERA, CIMETA, MALO MLJEVENIH KLINCICA, TE MRVICU GRIZA, MOZDA CAJNU KASICICU, CISTO DA POKUPI SOK.
DALJE SE POSTUPAK VIDI NA SLIKAMA..OBLIKOVATI STRUCE ISTE DEBLJINE. REZATI KOMADE, PRAVITI KNEDLE.
U KLJUCALU VODU, POLAKO SPUSTIM JEDAN RED KNEDLI. NEKA LAGANO KUHAJU. PROMIJESAM, AKO SE KOJA ZALIJEPILA ZA DNO. KAD ISPLIVAJU, GOTOVE SU.
ISPOREDO NA MALO MASLACA STAVIM SECERA, OD OKA, KRUSNIH MRVICA, CIMETA...MALO PROPRZIM NA LAGANOJ VATRI...SVAKU KUHANU KNEDLU FINO UVALJAM, PA JEDNU PO JEDNU SLAZEM NA TANJUR.
JESTE LI CULI ZA KNEDLE SA VISNJAMA? JA NISAM !
AL SU DOBRE, PROBAJTE ! JA PREPORUCUJEM!
U SLAST VAM BILO!











Nema komentara:

Objavi komentar