subota, 17. siječnja 2015.

KNEDLE OD JABUKA

KUHANJE JE PONOVNO U MODI!
KROZ RAZNE MEDIJE PREDSTAVLJAJU NAM STARE RECEPTE.
OVDASNJI, ZAGREBACKI, VRLO SU MI INTERESANTNI.
KAKO JE U TURISTICKOJ PUNUDI GRADA SVE VISE I UZITAKA ZA NEPCE, LISTAJU SE STARE, POZUTJELE KUHARICE I VADE ONI OBICNI, A TAKO POSEBNI.
 ZENE SU SVOJU UMJESNOST I KREATIVNOST POKAZIVALE SVUDA, PA KAKO SU U BOSNI RAZVLACILE TIJESTA I FILOVALE SVIM I SVACIM, TAKO SU I OVDJE RECEPTI ZA RAZNE STRUDLE, KNEDLE I SLICNO.
SPAJZ-KARTA GRADA PUNI SE ONIM OBICNIM, A TAKO POSEBNIM JELIMA.

NARAVNO DA SAM ODMAH NEKA JELA UVRSTILA MEDJU SVOJA.
 DANAS VAM PREDSTAVLJAM KNEDLE S JABUKAMA.
NARIBALA SAM 3 JABUKE SREDNJE VELICINE I OCIJEDILA VISAK SOKA, DODALA SAM IM 3 KASIKE GRIZA I POLAKO MIJESALA DODAJUCI OSTRO BRASNO. U OVOJ FAZI PRIPREME NE STAVLJAM SECER. CIM JE MASA DOVOLJNO KOMPAKTNA DA SE JABUKE POVEZU, OBLIKUJEM  KUGLE.
ODLAGALA SAM IH NA TANJUR POSUT BRASNOM, KAKO SE NE BI ZALIJEPILE.
DALJNJI POSTUPAK JE ISTI KAO DA SE RADI O KNEDLAMA SA SLJIVAMA. POLAKO SE SPUSTAJU U UZAVRELU VODU. KOLICINA TREBA BITI OGRANICENA NA JEDAN RED. USPOREDO U TAVICI OTOPILA SAM MALO MASLACA, DODALA PREZLU I SECER, PO SLOBODNOJ PROCJENI.
ZA OVE KNEDLE SAM UMJESTO CIMETA KAO ZACIN IZABRALA MLJEVENE KLINCICE. POMIJESANI U PREZLI, ZACAS SU ZAMIRISALI.
KUHALA SAM IH NA UMJERENOJ TEMPERATURI, PA IH, JEDNU PO JEDNU VADILA SUPLJOM ZLICOM I ODMAH UVALJALA U PRIPREMLJENU SMJESU.
BRZI DESERT ZA KOJI TREBA TAKO MALO VREMENA!
AKO GA PRIPREMATE U DOBROM RASPOLOZENJU, UZ KAKVE FINE NOTE, ITEKAKO CE VAM PRIJATI!
U SLAST VAM BILO !


















2 komentara: