subota, 7. veljače 2015.

BROKULA NA LEŠO


Ovogodišnji prvi snijeg zalepršao  je nad Zagrebom, baš danas. Bjelina vani, a boje u kući!
Da i u ove kratke zimske dane zadržimo vedrinu i dobro raspoloženje, okružimo se bojama, pa i onim na tanjuru..
 U veliku sam posudu stavila vodu da prokuha. Malo posolila i dodala najprije kolutove mrkve, stapke brokule, pa nakon par minuta kocke krompira. Kad je povrće skoro gotovo, par  minuta  sam kuhala cvjetove brokule. Šerpa uvijek ostane otklopljena da bi se sačuvale boje.
Nikad prekuhana, uvijek mrvicu hrskava. Posoljena, začinjena sa bijelim lukom, domaćim...ličkim.. i domaćim maslinovim uljem...
Prilog uz ručak, a meni večera! Za dobru liniju, preporučujem!
U slast vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar