Pita od griza u jednom zanimljivijem izdanju. Zamotana u trokutić, ova pita čuva svoj nadjev izmedju slojeva tanke jufke. Sličan je onom za griz na mlijeku. 7 kašika griza i 3 kašike šećera, skuhati u litri mlijeka. Kad se masa ohladi, dodati joj 3 izmiksana jaja. Kupovne jufke sam izrezala na trakice širine 8 cm. Pažljivo sam ju premazala uljem. Na slikama se vidi na koji način se mota, pa nadjev ostane u kolaču. Na sami početak trakice, stavim jednu kašiku skuhanog griza. Motam trokutiće do kraja jufke i slažem u nauljenu tepsiju.
Kolač pečem na 200 C, 30 minuta.
Agda je od litre vode i 500 gr šećera. Pustim da kuha na smanjenoj temperaturi 10 minuta. Vruć kolač zalijem hladnom agdom.
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar