subota, 7. veljače 2015.

PITA OD GRIZA

PITA OD GRIZA
U nasoj kuci ovu finu pitu, oduvijek poznajemo.
Priprema pocinje kuhanjem agde. Na litru vode, dovoljno je 500 gr secera. Neka se polako kuha. Cim dobije sirupast izgled, agdu iskljuciti i ohladiti.
U litru mlijeka ukuhati 7 kasika griza. Kratko prokuhati, pa uz mijesanje ohladiti. Tada grizu dodati 3 izmiksana jaja.
Ovim nadjevom mazati kupovne kore i motati pitu. Bice dovoljno 500 gr kora.
Kolac se pece na 180C pola sata.
Pecenu pitu pazljivo zaliti agdom.
Mada su namirnice za ovu poslasticu vrlo skromne, okus je dobar. Kad u kuci nema oraha, cokolade i nekih finijih aroma, predlazem bas ovo!
U slast vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar