nedjelja, 1. veljače 2015.

KREM JUHA S TIKVICAMA

KREM JUHA S TIKVICAMA
Ako je za rucak peceno meso, biram juhu od povrca. Svojom lakocom, bice balans zasitnom glavnom jelu.
Ova gusta krem juha, kombinacija je dinstanog luka, tikvica, krompira i mrkve. Omjer povrca je po vlastitom izboru. Fino omeksalo, jednostavno izmiksam stapnim mikserom, u serpi. Vodu dolijevam polako do zeljene gustoce. Od zacina savrseno pase sol, biber i kopar. Dok se zagrijava da ponovo zakipi, u jednoj posudici vilicom izmijesam jaje. Malo, po malo ga dodajem u vrelu juhu tako sto vilicom grabim i pustim da kapa...Stvorice se trakice koje ce dodatno zgusnuti jelo.
Serviram i krutone koje napravim od par snita kruha.
Izrezem sitne kockice, te ih pecem na malo maslaca u tavi. Zacinim sa suhom mentom i timijanom. Mirisne kockice, res pecene, odlicno pasu uz ovo toplo predjelo.
U slast vam bilo!

Nema komentara:

Objavi komentar