utorak, 17. ožujka 2015.

RUČAK ZA 30 MINUTA - POHANI PUREĆI MEDALJONI

POHANI PUREĆI MEDALJONI
Ponekad, samo ponekad, odlučim se za ovakav način pripreme. Mame savršeni okusi i mirisi mesa i povrća u ovom hrskavom omotaču, ali savjeti stručnjaka itekako odgovaraju od pohanja.
Pureće bijelo meso, uz samu prsnu kost ima ,,stripiće,, koji su vretenastog oblika. Od tog dijela sam rezala medaljone. Izfiletirani ukoso, postali su okrugle ploškice skoro iste veličine. Jednako debeli, u isto se vrijeme ispeku.
Odlučih se za pariški način pripreme, brašno i jaje. Hrskavost bečkog, gdje je odrezak uvaljan u brašno, jaje, pa u krušne mrvice, mirišljavost milanskog , gdje je iza brašna, jajeta i prezla sa parmezanom, pa sve do Orly načina pripreme, kad se namirnica umače u smjesu brašna, jaja i piva.
Mašta je itekako ovdje prisutna, pa lakoću obroka da bjelance umjesto cijelog jajeta. Mirisu doprinesu razne aromatične biljke u krušnim mrvicama. Ponekad je zadnja korica od kukuruznog brašna, kukuruznih pahuljica ili sezama.
Bilo kako bilo, ponekad ne odolim, pripremim i uživam u famoznom okusu!
U slast vam bilo!






Nema komentara:

Objavi komentar