utorak, 24. ožujka 2015.

ZAGORSKA BUĆNICA

ZAGORSKA BUĆNICA
Buća-bundeva...
Zagorje izrodilo puno fine , zdrave hrane, prihvaćene u Zagrebu!
Cijelo ljeto na tržnicama, za štandovima, kumice friško ribaju i prodaju buću za razna domaća jela.
Bućnica, od svih, najomiljenija!
Ja sam je ovaj put napravila u svojoj kuhinji.
Naravno, Bosanke same ribaju buću..Što li? Navika, valjda!
Kilogram svježeg sira, 4 dcl vrhnja, 3 jaja, malo soli, ulja i kilogram buće. Prije same pripreme nadjeva, dobro joj ocijedim sok.
Tanko vučeno tijesto, po cijelom stolu. Tada, tek malo uz kraj ostavim prazne jufke, sve ostalo bogato pospem filom. Ova se štrudla mota široko ,,4 prsta,, Blago ju namažem vrhnjem.
Pečena malo dulje, da fil ne ostane sirov, a da korica dobro porumeni. Pred kraj, još jedan premaz od vrhnja i jajeta, daće finu rumenu koricu.
Jeste li za zagorsku bućnicu?
U slast vam bila!



Zagorska bućnica

Nema komentara:

Objavi komentar