KAD KOPRIVA NE ŽARI
Blagodati nježnih izdanaka koprive na mom stolu. Možda je previše imati ju na oba tanjura, ali, prosto mi je žao da uvene.
Ovo je ručak koji sam napravila za pola sata.
Prelila sam koprivu ključalom vodom i ostavila 10-tak sekundi. Ocijedjenu, odmah sam usitnila u sjeckalici.
Za juhu je dovoljno par krompirića. Čim omekane, usitnim ih štapnim mikserom, dodam polovinu koprive i podlijem vodom. Uvijek ukuham i jedno jaje. Izmiješano u šoljici, pustim da curi s vilice u uzavrelu krem juhu.
Usporedo na tavi pečem polovice bijelog mesa. Rastanjeni, pouljeni, pobibereni i posoljeni, zamirisali su kuhinju..Samo ih jednom okrenem. Neka korica zarudi..
Usporedo, na izdinsatn luk, stavljam šolju riže. Rižotu uvijek pristupam s nježnošću i pažnjom. Fino će se zrna obložiti masnoćom te dobiti onu kremastu notu.
Podlijevam malo po malo vodom. 1.5 ista šoljica, biće sasvim dovoljna. Čim riža bude okolo mekana, a unutra trunčić tvrdkasta, gotova je.
Polovica izmiksane koprive obogatiće ovu ljepotu.Umiješam je i za pola minute isključim.
U pola sata tri dobra jela na stolu.
Možda oči od ovog pozelene..Meni ne smeta!
Pripemiti ovaj proljetni obrok, a sudje i pranje šporeta prepustiti ukućanima..
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar