utorak, 7. travnja 2015.

MAHUNE NA LEŠO


Uz pečeno glavno jelo, kuhani prilog.
Ovako pripremljene mahune, svojom ,,lakoćom,, i svježinom, savršeno pristaju uz sve vrste ribe i pečeno mesa.
Kuham ih u puno vode, uvijek otklopljene, pa i boja stane kao na svježim.
 Kockice krompira stavljam prve, jer je mahunama i komadićima mrkve, dovoljno 10 minuta, da bi ostale al dente.
Ocijedjenim dodam sitno nasjeckan bijeli luk, još malo soli, pa ih polijem dobrim maslinovim uljem, u kojem je grančica ružmarina.
Domaće, hladno prešano, uvijek je nešto skuplje, ali...ne treba ga puno, pa uvijek biram najbolje.
To me podsjeća na izbor kafe...Nikad ne uzimamo onu lošiju.
Punoća okusa, vrlo je važna za ovo zlato s mora.
Ovako pripremljene mahune, ako ostanu iza ručka, zadržaće dobar okus do večere. Nikad ih ne stavljam u frižider, nego ostavim na sobnoj temperaturi.
Okusi Mediterana, u Zagrebu, spremljeni od Bosanke, dobra kombinacija!
U slast vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar