četvrtak, 16. srpnja 2015.

MOJE RUŽICE

Kao baklava, a opet nije. Nešto je u tom obliku, načinu rezanja, a možda i u samom izgledu.
U ovom je nadjevu i tirit. Okušah se u izradi poslije detaljnih savjeta mojih vrijednih Hercegovki.
Napravila sam ga sinoć.
Na 500 gr oštrog brašna, naribala sam 125 gr maslaca. Sjedinila sam namirnice u sitne mrvice, pa dodala 3 žumanjca i 1 cijelo jaje. Medju dlanovima sam sitnila mrvice, a onda ih u dvije tepsije sušila na 120 C. 
Jutros sam s njime pravila ružicu.  Pola tirita sam umiješala u 500 gr oraha. Ostatak sam zaledila. Na prvu koru sam namazala maslac, prekrila drugom, a onda svaku sljedeću posipala smjesom oraha i tirita. Dvije rolade sa 5 kora.
Rezala sam ružice na 3 cm debljine. Poslagane u tepsiju, polila sam drugom polovinom maslaca. Polako sam pekla 40 minuta na 150 C.
Na ovu količinu skuhala sam agdu od 500 gr šećera i 7 dcl vode. Po savjetu prijateljice, cijeli dan sam po malo zalijevala ružicu. 
Savršena!
U slast vam bila!



Nema komentara:

Objavi komentar