subota, 4. srpnja 2015.

RUČAK ZA 30 MINUTA - SAMO KROMPIRI...

Jedete li obrok od krompira, bez mesa? Kad su se ta dva jela tako blisko vezala, pa ih uvijek kombiniramo? Preporuke nutricionista, potpuno su suprotne. Krompir i salata, meso i salata.
Poželila sam ovo jednostavno jelo. Puno puta, u ljetnim danima, imali smo ga za ručak.
Ovo su vrlo tanke šnitice mladog krompira, posoljne, pobiberene i posute Vegetom. Dobro sam ih u zdjeli izmiješala i istresla u tavu. Na, samo malo ulja, kolutovi su zauzeli svoje mjesto, kao nekakva musaka. Nakon 10 minuta, podlila sam sa vrlo malo vode, možda 1/2 dcl i poklopila.Svo vrijeme pripreme, ostaju poslagani i ne miješaju se. Vrlo brzo i gornji slojevi će omekšati.
U zdjelici, jedno jaje, malo mlijeka, 2 kašike nemasnog vrhnja. Prelila sam sadržaj po krompiru i poklopila.
Na dnu reš pečen, gore, skuhan u pari. Uz dobru  salatu, prefin obrok.
Ovo jelo, vrlo je ukusno i kad se priprema u rerni. Korica će biti rumena i reš ispečena. U svakom slučaju, ...u slast vam bilo!








Nema komentara:

Objavi komentar