Uz ovo mi jelo prva asocijacija da, ako znaš znanje, gulaš se sam skuha. Nikakve prevelike mudrosti, samo dosljednosti u pripremi i nikakvih izmjena. Zašto bi mijenjali nešto što je jednostavno odlično?
Namirnica je par. Crvenoga luka ista količina kao i mesa. Komad junetine od mišića, jer baš on daje puno one fine gustoće i ljepljivosti. Komadiće, kao male zalogajčiće.
Luk na kockice, na malo ulja. Poklopiti i nek se polako dinsta 20-tak minuta. Ne treba mu nikakvo nadgledanje osim umjerene temperature koja neće dozvoliti da zagori. Na to junetina, u jednom sloju, pa nek tako ostane kojih 10-tak minuta. Nakon toga, već promijenjene namirnice, lagano izmiješati i pustiti da u vlastitom soku omekšaju...a to će potrajati bar 2 sata..Soli, malo crvene paprike, malo više peršunova lista, bibera..mrva vode, po potrebi, a pred kraj malo papradajz-sosa. Gustina safta, baš kakva treba biti. Ni pregust! Ni prerijedak! Punoća okusa. manje je uvijek više!!
,,Kako ti je dobar ovaj gulaš. Dva puta sam vadio u tanjur. Izvrstan, izvrstan!!!,,
Dodavati ili oduzimati bilo što?? Ni govora!
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar