četvrtak, 24. rujna 2015.

ŠARENI BUREK

Spoj mirisa bureka i slasti krompiruše u jednom.
Od mljevene junetine, krompira i luka, sitno isjeckanih, soli, bibera, malo ulja..
Volim ovaj burek. Uz njega se šuti i jede. Nema ni kritika ni pohvala. Sve što povratno od svojih ukućana i prijatelja, o ovom bureku dobijem, jesu osmijesi. Ruke se pružaju, tanjuri se primiču i vadi se još i još...Zadovoljna lica..
Ja im uvijek uz hranu ponešto ispričam. Priče uz recepte su i u stvarnom životu. Danas im govorim kako je jufka bila toliko tanka da tanja jednostavno biti ne može..Pokazujem prste koji drže komad bureka. Potpuno su suhi..nema masnoće..Samo onome, ko to pravi, ove riječi imaju stvarno značenje. Onima koji uživaju u okusima to je mamin burek i to je to!
Sjećam se da sam i sama tako nekada uživala u domaćoj hrani u našoj kući. Bila je tu, pred nama, vrijednim rukama napravljena i nije se razmišljalo o drugome. Danas, kad tih ruku nema, drukčije se svega prisjećam. Ne možemo znati koliko nam je nešto značilo dok to ne prođe. Bila bih sretna da samo na tren te ruke mogu osjetiti među svojima da ih poljubim i zahvalim na svemu naučenom.
Gledam danas kako se smiju, pričaju..srce puno..Onim što dajemo svojoj djeci i prijateljima, stvaramo nešto što će ih zauvijek grijati.
Jedan zagrljaj i poljubac..smijeh...i ja zadovoljna..
U slast vam bilo!












Nema komentara:

Objavi komentar