četvrtak, 29. listopada 2015.

FAŠIRANE ŠNICLE I MAKARUNI U BIJELOM UMAKU

Domaći makaruni, toliko dobri da su i sami u umaku, već odličan obrok. Skuhala sam ih u puno vode, ocijedila i začinila ovim finim kremastim dodatkom. U njemu je 4 dcl milerama, 100 gr naribanog parmezana, 2 dcl mlijeka..Sjedinilo se i stopilo u jedno.
Faširane su šnicle dobra podloga za razne dodatke. Uvijek ih pravim od  mljevene junetine, crvenog luka, malo bijeloga, 1 jajeta, soli, bibera, peršuna, malo crvene začinske paprike. Danas sam dodala veliki naribani krompir i naribanu mrkvu. Oblikovane šnicle, u oštrom brašnu, u jajetu, pa na ulju..Pekle su se na niskoj temperaturi oko 30 minuta.
Uz endiviju, zimsku salatu, za mene, odličan ručak!



1 komentar: