ponedjeljak, 5. listopada 2015.

RUČAK ZA 30 MINUTA- JUNETINA SA KROMPIROM I RIKOLOM



RUČAK ZA 30 MINUTA-PRŽENA JUNETINA SA RIKOLOM I KROMPIROM
Za one dane kad ručak mora biti brzo gotov, preporučujem baš ovaj.
Junetina se priprema malo duže, pa sam ju za danas narezala na vrlo tanke štapiće. Noć prije, posolila sam, pobiberila, umiješala malu kašičicu senfa, pouljila i dobro izmiješala.
Danas, junetinu na tavu i polagano prženje počinje. Trajaće cijelih 30 minuta uz povremeno miješanje, ali i podlijevanje pokoje kapi vode. Tako će biti reš pečena, ali nepresušena.
Usporedo u drugoj posudi nek se kuhaju kocke krompira. Vodu posoliti.
Rikolu sam prebrala, oprala i ostavila za kraj.
Servirati stol. Ocijediti kuhani krompir, dodatno ga začiniti solju, maslinovim uljem, pa rikolu, sirovu umiješati.
Na pola tanjura junetinu..možda čašu vina uz to...i brzi ručak je gotov..
Ne zaboravite, lijepe moje, uz sve naše čarolije neka smo lijepe, ..pa predlažem kakav dobar ruž za usne..čisto da nam je osmijeh blistaviji...
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar