ponedjeljak, 5. listopada 2015.

RUČAK ZA 30 MINUTA-PILETINA U BIJELOM UMAKU I KUHANA RIŽA

Za one dane kad su i minute bitne, predlažem ovaj recept.
Kako je užurbani život uzeo svoj danak, tako i priprema hrane mora biti prilagodjena.
Da bi se to ostvarilo, sve što odlažemo u zamrzivač, jer je svakodnevna nabava ostala u prošlosti, mora biti očišćeno, izrezano, sa otklonjenom masnoćom, spremno da odmah ide u posudu za kuhanje.
Ovih 30 minuta kreće sa zagrijavanjem male količine ulja, dok se režu 2 glavice luka. Ravnomijerno ih rasporediti po dnu, pa na njega odmah složiti šnicle od bijelog mesa. Poklopiti dok par čena bijelog luka ne bude izrezano na daščici. Ostaviti jedno narezano čeno za salatu.
 Luk po mesu i opet poklopiti.
U drugu posudu staviti 2 šolje vode sa 1 govedjom ili pilećom kockom. Čim zakuha dodati 1 šolju riže, promiješati i smanjiti.Biram rižu okruglog zrna.
Meso okrenuti, pritišćući luk vilicom o dno. Mekan je i brzo će od njega nastati fini umak. Po šniclama dodati malo soli, bibera i majčine dušice. Poklopiti.
Naribati 2-3 cvekle na ribež kao za jabuke. Začiniti octom, uljem i solju. Dodati malo bijelog luka.
U jednoj zdjelici izmiješati čašu kiselog vrhnja, 2 čaše vode i 1 kašiku brašna. Neka nestane grudica.
25 minuta je prošlo. Preliti smjesu od vrhnja preko mesa, pa lagano protresti kako bi umak bio ravnomijerno izmiješan.
Poklopiti! Servirati stol!
Ručak za pola sata i nije neki posao, a odličnog je okusa!
Osmijeh na lice i kakvu dobru muziku za pravi ugodjaj!
U slast vam bilo!
P.S. Što se mene tiče, u tih 30 minuta, ja ispečem i koju palačinku..









Nema komentara:

Objavi komentar