nedjelja, 22. studenoga 2015.

HELJDA ZA DORUČAK

Pronadjoh nekoliko kontradiktornih informacija o heljdi. Svrstavaju je u žitarice, zeljasto povrće i u voće. Šta god od tog bilo istinito, meni je važno da sam heljdu svrstala u namirnice koje uvijek imam i volim.
Jutros, za doručak!
Način pripreme je zaista prejednostavan. Navečer čašu od 2 dcl heljde, prelijem sa 3 dcl tople vode, malo promiješam i ostavim poklopljeno do jutra.
Kreiranje doručka je prozvoljno. Pustim mašti na volju. Jutros sam u zdjelu sa nabujalim zrnima dodala cimeta, 2 dobre kašike meda i 2 izrezane banane. Po svemu još malo, medju prstima ćurekota...
Količina ove smjese je dovoljna za 2 obroka.
Izvrstan doručak...Vani sa grana opadaju zadnji listovi, kišica sipi, najava je za prvi ovogodišnji snijeg..Nedjelja se bliži podnevu..
U slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar