subota, 21. studenoga 2015.

KREM JUHA OD MUŠKATNE BUNDEVE

Prelijepa je. I ime joj je takvo.
Sjećam se vremena kad smo ovakve bundeve koristili samo za ukras. Simbol jeseni u svim svojim toplim bojama, oslikavala je sve ono što se u prirodi dešava.
Danas znam da se sa muškatnim bundevama ne može pogriješiti, ma kako da ih se priprema. Kuhane u kompotu, pečene, pohane, gratinirane, u štrudlama, juhama, varivima..Svuda daju jedan fini, slatkasti okus, a jelu predivnu boju.
Ovaj put se odlučih za krem juhu. Bez ikakvog dinstanja, bundevu sam ogulila, izrezala na kocke, dodala istu količinu krompira i skuhala u malo vode. Štapnim mikserom sam povrće usitnila, pa dolila vode do jedne kremaste strukture. Posoljena, pobiberena, samo je prokuhala. Malo peršunova lista na isključenu krem juhu, malo vrhnja, po želji...i to je to..
Nekad ukras na virtini, danas u tanjuru!
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar