subota, 28. studenoga 2015.

KROASANI

Veliki tanjur kroasana na prozoru. Zablistalo sunce na njima!!
Kupovni? Nisu!
Lako se prave i uvijek uspiju. Recepata je puno i vrlo su slični.
Mjera za 2 velike tepsije od rerne.
U zdjelu stavim kg glatkog brašna. U udubljenje ide kašika šećera, kvasac i 250 ml toplog mlijeka. Čim se zapjeni, zamijesim tijesto dodajući 1 jaje, 50 gr rastopljenog maslaca i 250 gr tople vode.
Kuhinja se dodatno ugrije dok se kuha ručak, pa se tijesto za kroasane vrlo brzo udvostručilo.
Razdijelila sam ga na 16 dijelova, pa te male kugle ostavila 15-tak minuta pokrivene pod krpom.
Svaku sam razvaljala na veličinu desertnog tanjura i mazala ostatkom rastopljenog maslaca. Dvije hrpe razvaljanog tijesta, po 8 malih jufčica. Gornje moraju ostati suhe.
Opet su malo odstajale.
Tada, svaku razvaljam na oko 50 cm u promjeru. Rezala sam kotačićem na 8 jednakih dijelova, pa svaku osminu na još 3 jednaka dijela.
Bez fila, motala sam kroasane sa šire prema užoj strani.
Premazani žumanjkom, odstajali su dok se rerna nije ugrijala na 200 C.
Pečeni 15 minuta, postali su divni, hrskavi i listali se..
Danas, posebno uz pekmez od marelice...i dobro društvo..
U slast vam bilo!




Nema komentara:

Objavi komentar