U nekim receptima, to su komadi piletine s kostima, ali sam ja danas odkostila 4 bataka i zabatka, komade mesa narezala na zalogajčiće i dobro ih začinila solju, suhim začinom, crvenom paprikom, uljem i biberom.
Kosti odmah mogu poslužiti za jednu laganu pileću juhicu, pa sam ju usput i skuhala.
U drugoj sam zdjeli izmiksala 5 jaja sa 200 gr oštrog brašna, malo posolila, pa dodala 5 dcl mlijeka.
Ova smjesa je odstajala dok sam meso dobro prepekla sa svih strana.
Tek tad sam zemljanu posudu, koju na Ohridu zovu ,,tava,, blago pouljila i posula s malo brašna. Čisto malo, kao da ću peći biskvit. Ulila sam 1/3 smjese i stavila peći na 200 C. Nakon 10 minuta, kad se uhvatila korica, po površini sam rasporedila meso i prelila ga ostatkom tijesta.
Kvrguša se pekla još 20 minuta na 200 C.
Sredina se bila napuhala, ali je ubrzo splasnula i poravnala se.
Donja korica se nije zalijepila, pa su se komadi dali lijepo izvaditi iz tave.
Možda joj ime i jest obično i priprosto, ali joj je okus svjetski!
Uz dobru salatu, preporučujem!
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar