Širokim kamenim stubama, do nedavno su se vukle dugačke haljine gradskih gospođa, gore, na podest na kojem su stolovi prepuni hrane sa sela. Kumice, sa pregačama i danas oživljavaju ta vremena.
Nad svakim stolom isti šestinski, crveni suncobran. Trguje se i nudi, ali nema dovikivanja i bučne konverzacije. Zagreb i danas u svim svojim predstavljanjima ima jedan fini gradski šarm.
Iza ribarnice i rukotvorine. Ispod, liftom u prizemlje, ponuda mlijeka, mliječnog, tijesta, mesa i žitarica.
U mojoj današnjoj košari s Dolca, proso. Volim ga pripremati za doručak i to baš na ovaj način.
3 velike kašike prosa prelijem sa 4 dcl vode. Čim prokuhaju, dodam na kocke izrezanu jabuku. Dovoljno je 10 minuta da se zrnevlje raspukne i voće skuha. Isključeno ostavim da se malo ohladi, a onda pospem cimetom. Meni slađe ne treba, ali ako želite, kašičica meda, dobro će pasati.
Danas uz naranče, moj doručak!
Kako je proso bezglutenska žitarica, alkalna, lako probavljiva, naročito preporučljiva za nokte i kosu, rado ju koristim u raznim kombinacijama.
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar