ponedjeljak, 29. veljače 2016.

HLADETINA-PAČE-DŽELADIJA-PIHTIJE

Jučer se priprema hladetine sama nametnula. Kupila meso, spremala u zamrzivač, a nekoliko komada juneće potrbušine ostalo. Izrezala sam ih na komade i stavila kuhati u malo vode.
Obično ju pripremam sa telećim nogicama koje dugo, dugo kuham,pa tetive postanu potpuno raskuhane i njihova ljepljivost zgusne hladetinu, ali i ova je savršenog okusa.
Hladetina se tek povremeno nadgleda. Posoljena, sa kojim biberovim zrnom, ukuhava par sati. Pjenu sam povremeno skidala. Kad je meso omekšalo, izrezala sam ga na male komadiće, pa vratila u šerpu. Dodala sam jednu mrkvu izrezanu na kolutiće, list lovora i grančicu ružmarina. 
Ostavila sam da voda skoro ukuha, pa cijeli sadržaj pretresla u porculansku zdjelu. Kad se ohladila, prebacila sam ju u frižider. 
Jutros, po cijeloj površini tragovi masnoće. Djelomično sam ju uklonila.
 Okrenuta na tanjur, prava slana torta za one koji ovakva jela vole, a ja sam jedna od njih. Reže se na čvrste komade.
Uz komad kruha, molim vas, probajte hladetinu jesti s bijelim lukom.
 Fantastično prija!  Neka ponekad i jakih okusa i jakih mirisa. Sve je to naša zdrava domaća hrana!
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!






2 komentara: