srijeda, 24. veljače 2016.

LISTOVI KARFIOLA U ČORBI

Miris domaće hrane, uvijek mi je ispred izgleda jela. Današnje umjetničke instalacije na tanjuru, ljudi su u Bosni nekad davno opisali jednom narodnom, malo neprikladnom za objavu na blogu, ali govori da je to  samo ,,,očima radost,,....dalje neću..
Ona koja nas je othranila, najbolja mi je. Njome othranih svoju djecu...
Općenito bosanska hrana nije masna. Najčešće su to kuhana jela, sva u jednom loncu, dolme, musake i pite.
Neki mali trikovi da se sve kupljeno i iskoristi, odlika su domaćica, pa s toga i ovaj recept.

Volim kuhati čorbe od raznih vrsta povrća. Postupak je sličan. Svi koji su probali, pohvališe!
Cvijet karfiola u jedno jelo, a zdravi listovi, u drugo. Koristim ih na nekoliko načina, ali ovaj sam put napravila čorbu.
U sjeckalici usitnjena glavičica luka, krompir i mrkva, fino su se prodinstale na malo ulja. Na njih sam dodala na trakice izrezane listiće i podlila tekućinom od pola mlijeka, pola vode. Malo soli, bibera, nekog suhog začina, pa pustiti da kratko prokuha.
Po želji dodati kašiku vrhnja u zdjelice.
Vrlo lagana i osvježavajuća čorbica, ali i način da listove karfiola upotrijebimo!
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!





Nema komentara:

Objavi komentar