Obično uz malo ,,jači,, ručak, planiram laganiju juhu od povrća i obrnuto. Uzajamno se dopunjavaju jela za stolom.
Ako je pečeno ili pohano meso, nastavak, onda ovakva juha izuzetno prija.
Karfiol je kroz recepte, vrlo malo zastupljen u juhama.
Ovaj put sam na malom komadiću maslaca, veličine kocke šećera, izdinstala malu glavičicu luka, jednu naribanu mrkvu i grančice karfiola. Kad fino omekšaju dodala sam jednu čajnu kašičicu brašna, sve promiješala, pa nalila vodu i mlijeko u istom omjeru. Pustila da sve skupa zakuha... Cvjetiće, približno iste veličine,tek tada sam dodala u juhu.
Dovoljno im je samo 5-6 minuta da lagano kuhaju. Prekuhani karfiol nije ukusan, pa je bolje da ostane malo hrskav. U vrelu juhu, malo domaćeg vrhnja i svježeg persuna po želji.... i to je to!
i kod mene je od juče na repertoaru karfiol i poslušala sam te za cvetove ... samo 5-6 minuta i super su ...
OdgovoriIzbriši