utorak, 22. ožujka 2016.

KREM JUHA OD RAŠTIKE

Nekoga prije, a nekoga kasnije, život neminovno nauči poštivanju pravila. Niti smo kao djeca mogli provesti cijelo vrijeme u igri, niti smo u mladosti mogli ludovati koliko smo htjeli, ići gdje smo htjeli, ostajati koliko smo htjeli,,,, ah, sjetih se svojih izlazaka do 21 sat,,,,
Odabrasmo puteve na koje nas je podsvijest upućivala I za nas birala...U poslu, u svemu, pravila se sama nametnuše.
Isto je I s hranom. Prilagođavamo svom zdravlju, biramo kombinacije, način obrade namirnica, vrijeme objeda, količinu. Znamo šta moramo, pa kad su I pune tepsije na oko primamljive hrane, valja znati, kada prestati.
Stalno ubacujem u prehranu juhe I čorbe od povrća. Nemasne su i lagane. Ponekad izgledom ne zovu za stol, ali im okus uvijek začinim tako da prijaju nepcu.
Tako i ova zelena, zelenija, najzelenija juha.
Skuhala sam ju bez imalo masnoće. Najprostiji način pripreme.
U malo vode sam narezala par krompira i dodala listove raštike. Zajedno su se kuhali 15 minuta.
Tada sam povrće usitnila štapnim mikserom, vratila na vatru, razrijedila vodom, pa začinila solju i suhim začinom. U zdjelici sam vilicom izmiješala jedno jaje. Po malo vilicom grabim jaje i puštam da kapa u juhu koja vrijucka. Nakon par minuta sam ju isključila.
Bez dodatnog je ulja ili vrhnja.
 Prepekla sam male kockice starog kruha na suhoj tavi, polila s malo maslinova ulja i posula aromatičnim biljem. Najčešće ovakve kruščiće serviram uz čorbe.  Puno su mi finiji od kupovnih. Hrskavi i mirišljavi. 
Kao početak glavnog obroka, čisto zanimljiva ideja.
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo. 




Nema komentara:

Objavi komentar