Kad se Zagreb proširio sa svojih temeljnih brežuljaka, Gradeca i Kaptola, razvojem zanata svih vrsta, tako su i ulice u samom podnožju dobijale nazive po njima. Poredale se Donjim gradom, jedna do druge, u nedogled,... Mesarska, Kožarska, Poštanska, Ribarski put, Tesarska, Tvornička, Vrtlarska, .....
Širio se grad, primicao Savi, premostio ju...Stizali radnici u potrazi za poslom.
Onaj dio zagrebačke kulture koji se odnosi na kulinarstvo, miriše mi na ćušpajze svih vrsta. Način pripreme različit od onog bosanskog, ali jednako dobar. Hrana ,,običnih ljudi,, danas na vrhu ljestvice fine hrane!
Baš ovdje usvojih ječam kao žitaricu koja paše uz sve i svašta. Zato ga preporučujem!
Puno je recepata u kojima ječam zamjenjuje rižu.
Žitarica, okruglog zrna, koja se lako skuha, neutralnog okusa, a jelima daje punoću.
Koristim ga skuhanog u vodi, za jutarnje obroke sa voćem, ali i kao dodatak varivima, čorbama i u rižotima.
U tople ljetne dane, pripremila sam sataraš za zimu. Izdinstano povrće koje je zrilo na suncu, puno je ukusnije od onog koje sad možemo kupiti. Malo truda ljeti, korist zimi!
Otopila sam sataraš, dodala ječam skuhan u malo vode, te pustila da se još par minuta sjedine uz lagano miješanje. Rezultat je vrlo ukusno jelo bez mesa, ili prilog uz kakvu finu šniclu ili ribu!
U slast vam bilo!
Širio se grad, primicao Savi, premostio ju...Stizali radnici u potrazi za poslom.
Onaj dio zagrebačke kulture koji se odnosi na kulinarstvo, miriše mi na ćušpajze svih vrsta. Način pripreme različit od onog bosanskog, ali jednako dobar. Hrana ,,običnih ljudi,, danas na vrhu ljestvice fine hrane!
Baš ovdje usvojih ječam kao žitaricu koja paše uz sve i svašta. Zato ga preporučujem!
Puno je recepata u kojima ječam zamjenjuje rižu.
Žitarica, okruglog zrna, koja se lako skuha, neutralnog okusa, a jelima daje punoću.
Koristim ga skuhanog u vodi, za jutarnje obroke sa voćem, ali i kao dodatak varivima, čorbama i u rižotima.
U tople ljetne dane, pripremila sam sataraš za zimu. Izdinstano povrće koje je zrilo na suncu, puno je ukusnije od onog koje sad možemo kupiti. Malo truda ljeti, korist zimi!
Otopila sam sataraš, dodala ječam skuhan u malo vode, te pustila da se još par minuta sjedine uz lagano miješanje. Rezultat je vrlo ukusno jelo bez mesa, ili prilog uz kakvu finu šniclu ili ribu!
U slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar