Jelo koje nije zahtjevno, napravim za nešto više od sat vremena.
Junetina od vrata je izuzetno mekana. Režem ju na tanke komade koji su porcije.
U šerpu nasjeckam par glavica luka, na njih stavim meso, pospem solju, suhim začinom i biberom, pa podlijem vodom da se potopi do pola. Pustim da lagano vrijucka, a meso okrećem svaki put kad pregledam treba li vode doliti. U tome je sva mudrost. Ono masnoće što sadrži meso, sasvim je dovoljno za ovo jelo.Mekano, sočno meso...
U drugoj posudi skuham krompir izrezan na veće kocke. Gotov, procijedim, posolim, dodam malo maslaca i mlijeka, pa propasiram.
Tikvice naribam kao jabuke. Dodam ih na izdinstan luk, posolim, pobiberim i malo prodinstam. Tada pospem sa malo brašna, crvene začinske paprike i promiješam. Dolijevam mlijeko do željene gustoće. Malo mladog kopra, sitno nasjeckanog ..čisto za okus...i to je to!
,,Želi li neko pečenih rog paprika uz ručak??? Može!!!,,
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar