Uglavnom, praksa je najbolji učitelj, pa sam stalno dodavala i oduzimala, ispravljala i poboljšavala.
Današnjom mesnom štrucom sam potpuno zadovoljna.
Modla u kojoj sam ju pekla, ista je ona u kojoj pečem kruh i štrudle. Dimenzije su 30x10 cm.
Izmiješala sam 800 gr mljevenog junećeg mesa, 500 gr naribanog krompira, 2 velika luka, malo bijelog, soli, bibera, Vegete, 1 jaje.
Ova je smjesa odstajala par sati da se okusi dobro prožmu.
Skuhala sam ,,na tvrdo,, 5 jaja.
Modlu sam obložila papirom za pečenje, pa 2/3 smjese stavila na dno. Po njoj sam složila jaja i na njih naribala tvrdog sira. Ostatkom smjese sam ih pokrila i poravnala površinu. Malo ju nauljila i stavila peći.
U isto vrijeme kraj štruce se pekao mladi krompir izrezan po dužini na tanke kriške.
Nakon 20 min pečenja, mesnu štrucu sam poklopila tepsijom, okrenula i pustila da se istrese na njeno dno. Papir sam uklonila kako bi se zapekla i s donje strane..
Ukupno 40 minuta pečenja na 200 C i ručak je gotov..
Pažljivo, reckavim nožem, izrezati šnite, malo krompirića..čašu vina...i uživati u dobrom okusu..
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!
super je ovo .. moraću probati
OdgovoriIzbriši