Jedno pečem, drugo dinstam, treće kuham.
Dakle u tavu sa malo ulja 4 zabataka. Stajali su u frižideru začinjeni solju, biberom i crvenom paprikom. Cijelih 30 minuta pečenja, okretala sam ih hvataljkom kako bi meso ostalo unutra sočno, a okolo reš pečeno.
Usporedo 2 čaše vode sam stavila da zakuhaju. U vodu kašičica soli, kašičica Vegete i čaša riže. Promiješala, smanjila i poklopila.
U trećoj posudi dinstani luk. Na njega sataraš, posljednji paketić spremljen u zamrzivač, za zimu.Potrebno mu je samo 10 minuta kuhanja.
Na stol stolnjak, tanjuri čaše...
Iz tave, ispod pečenog mesa, odlila svu masnoću, pa mesu pridružila rižu i povrće..
Ruuučakk!!!
Nije loše, u jesen se sjetiti pripreme domaćih sataraša. Povrće koje raste na suncu, u našem podneblju, puno je ukusnije od onog koje sada nalazimo u prodavnicama. Isplati se uložiti trud!
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!
Nema komentara:
Objavi komentar