petak, 6. svibnja 2016.

DINSTANI MLADI KUPUS

Jela bez mesa nam nisu na stolu toliko često kao nekad prije. Kao da su naše majke i bake imale više mudrosti o zdravoj prehrani.
Nekoliko je načina na koje pripremam kupus, a svaki recept je iz moje roditeljske kuće. Volim taj okus, pa bih ga, da nije moje muške ekipe, pravila i puno češće.
Na malo ulja izdinstam glavicu luka, da fino zastakli.
Za to vrijeme isjeckam mladi kupus i dodam ga luku. Na njega jedna mrkva na kolutiće.
Temperatura mora biti niska, kako kupus ne bi gorio. Poklopljeno nahero, kako bi para po malo izlazila, povrće pusti samo svoj sok. Tako ovo jelo bude sasvim dovoljno sočno.
Od začina, malo soli, kašičica crvene začinske paprike, suhog začina i obaveznog bibera.
Uz dinstani mladi kupus najčešće ispečem piletinu i poslužim sa strane, čisto ,,da mi, ne daj bože, ne budu brzo gladni,,. U Bosni znamo reći da je ,,kupus gladan,,.Možda jest, možda nije...
Kašika vrhnja u tanjur i neka uživanje počne..
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!



Nema komentara:

Objavi komentar