petak, 27. svibnja 2016.

PROLJETNA SALATA OD KROMPIRA

Kako ti?
Ovako ja!
Uz nešto pečeno, pravi balans. Salata koju rado pojedem i za večeru..ako je ostane...
Kockice mladog krompira, u puno vode, budu skuhane za 10 minuta. Dobro pazim da se ne prekuhaju, ...pa pušem u prste dok ih probavam.. uvijek se tome smijemo..
Ocijedim vodu, dok se krompiri hlade, nasjeckam par mladih lukova, zajedno s perima, šaku maslina na kolutiće, par paradajzića na kockice.
Zalijem sa malo jabukovog octa i posolim. Nježno promiješam.
Po svemu nakapam bućinog ulja, domaćeg.
Bućino, ulje bundeve, nisam koristila u Bosni. Nisam se niti susretala s tom namirnicom. Ovdje imam priliku kupiti domaće. Gusto, tamne boje, finog okusa, odlično se sljubljuje sa grahom i skoro svim salatama...Kalorično je, ali i skupo, pa ga se koristi umjereno.
Sve ono što ostane na dnu tanjura, pokupimo kruhom jer taj okus...te kapi...nešto su zasita posebno!
Ako niste do sad, obavezno probajte! U slast vam bilo!




1 komentar: