subota, 28. svibnja 2016.

PURETINA U BIJELOM UMAKU


Majke su oduvijek savjetovale kćeri da svuda, a posebno u svom domu, moraju biti lijepo obučene, lijepo počešljane, našminkane, sigurne u sebe....
Je li to zbog drugih ili zbog nas samih?
Rekla bih da je ovo drugo odgovor.
Osjećaj zadovoljstva izgledom, podiže samopouzdanje. Nekako to žena s ponosom nosi. Uspravnije hoda. Ima osmijeh na licu. Nikakav kompliment nas ne može toliko učiniti sigurnom, kao onaj koji same sebi damo.
Svi znamo priču o čistoj kući i raščupanoj domaćici i niko ne želi biti dio nje!
Kakva je to skrivena poruka u majčinskom savjetu, prosudite same..
Koliko smo od toga prihvatile?

...Ali, vratimo se kuhanju..
Jedno od onih jela koja napravim za 30 minuta. Praktično, brzo, a vrlo ukusno.
Dodatak zbog kojeg sam uživala u ovom ručku, moja je domaća tjestenina. Sav trud koji je za nju potreban, isplati se. Baš svaka minuta.
Imala sam komadiće purećeg bijelog mesa. Dobro ga posolila, pobiberila, utrljala malo Vegete, pouljila i ostavila u frižider.
Na vrlo malo ulja, meso sam prepekla da dobije koricu i zamiriše. U isto vrijeme stavila vodu za tjesteninu. Na daščici isjeckala glavicu luka i dodala ju mesu. Dobro udinstala i poklopila.
U zakuhanu vodu spustila tjesteninu.  Kuha se 5 minuta.
Po mesu posula kašiku brašna, pola čaše masnijeg kiselog vrhnja, kašičicu kurkume i promiješala.
Polako kutlačicom podlila vodom u kojoj je tjestenina. Škrob iz vode, dodatno će zgusnuti umak.
Malo bibera po svemu.
Ocijediti tjesteninu...napraviti salatu...i ručak na stol..

Pred ogledalo..popraviti šminku, popraviti kosu...
,,Ručak!!!!,,
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo! ....I, odlično izgledate!


Nema komentara:

Objavi komentar