utorak, 21. lipnja 2016.

BUREK S PILETINOM


Sve se mijenja! 
U moje doba, na izlete smo nosili kuhana jaja, skromne sendviče i jabuku.
Sad je za izlet, na Sljeme, stigla molba - burek!
Pa, kako ćeš burek na izlet? Ma, kako neću, nema boljeg!
Navečer začas propržila pileće bijelo meso. Zamirisalo! Na njega glavicu luka, soli, bibera...Ohladilo se, pa u frižider.
Kako su jutra u cvrkutu prica pred našim prozorima, tako i ustajanje u 6 sati nije nikakav problem.
Brzo jufčica potkuhana. Odstajala dok se kuha kafica, slušaju prve vijesti.
Začas rastanjila, namazala uljem...začas otpustila i rastegla se s kraja na kraj stola...a bome ima i stola, 2.40.
Fino filovala, fino smotala u male zvrčiće, pun pleh napuniše.
Ostatak jufke polila mješavinom jaja, vrhnja i mlijeka..Neka jedne jajuše..
Rerna se na 200C brzo ugrijala..
Obje tepsije skupa, na dva nivoa, s ventilatorom..
Ispeklo se za 30 minuta.
Malo zaljeva od vrele vode i maslaca, zrno soli... pa krpa po svemu..Mirisi pobjegoše na sve strane..
Bar taj jedan da slikam na dlanu...tamo u njihovoj sobi, praznoj..tamo je sunce..i Istok..!
.....,,Bureci su bili izvrsni! E, baš mi je drago! ....,,
Dobri nego šta..Stigli do Sljemena, vrha Zagrebačke gore.
Ako se odlučite za pripremu, što preporučujem, u slast vam bilo!


Nema komentara:

Objavi komentar