četvrtak, 2. lipnja 2016.

MUSAKA OD PATLIDŽANA BEZ MESA


Ovakvu musaku posebno volim. Nema u njoj više od 2 kašike ulja.
Oprane patlidžane narežem na tanke šnite i malo posolim. Nakon pola sata, isperem pod mlazom vode i ostavim da se ocijede.
Na vrlo malo ulja izdinstam glavicu luka. Danas sam joj dodala šaku šampinjona, malo soli, suhog začina i bibera.
Tepsiju samo malo pouljim. Pređem kistom, pa poredam prvi sloj patlidžana, na njih luk s gljivama, pa opet patlidžane. Pod folijom se peku na 200 C, 20 minuta.
Desilo se da sam baš danas u povratku s tržnice ,,tuknula - kako kaže moja prijateljica Branka,, 3 jaja.
Taman sam ih odmah izlila u zdjelicu, dodala 2 kašike vrhnja i čašu mlijeka. Oprezno sa solju. Tek malo među prstima.
Otkrila foliju, polako kutlačicom polila tekuću smjesu i vratila da se zapeče.
Ovakve patlidžane obožavam. Nikakvog mesa uz njih ne trebam...a vi kako želite!
U slast vam bilo!












Nema komentara:

Objavi komentar