subota, 25. lipnja 2016.

PEČENE TIKVICE - KAD JE VRELI LJETNI DAN

Pazi šta želiš?
Od onih svakodnevnih proljetnih kiša, do ljetne vreline, tanka je granica. Ovo ili ono, šta je bolje?
2016-ta, juni, paklena vrućina i danju i noću!
A jesti se mora!
Brzi ručak bez mesa, sasvim je dovoljan!
Mlade tikvice izrežem na deblje šnite i polijem s malo ulja. Dobro promiješam i kratko pečem na suhoj roštilj tavi. Po njima, u tanjuru, mješavina maslinova ulja, bijelog luka i peršunova lista.
Na drugoj tavi krompirići, mladi, neoguljeni. Samo ih, pomičući tavu, rolam po dnu. Zarumene, zamirišu! Za svaku sigurnost, da su u sredini pečeni, kratko poklopim. Soli, među prstima, tek na tanjuru..
Uz sve, salata od pardajza - nije još iz vrtova, al je dobar,  peršuna i bijelog luka. Sira posnog u sredinu! Ulja maslinova, preko svega!
Nek vam je u slast!



Nema komentara:

Objavi komentar