petak, 29. srpnja 2016.

PATLIDŽANI

,,Ljeto nam se vratilo u grad,,
Patlidžani na razne načine u mojoj kuhinji.
Ovako ih moja majka pravi. Mogu se jesti kao prilog mesu, kao salata, topli, hladni, mogu ostati za sutra u frižideru...pa ih zato, na ovaj način, volim pripremati.
Ujutro, uz kaficu, čas posla...
Dakle, mlade patlidžane, a ja ovaj put izabrah male, kupljene na dobojskoj pijaci, samo prerezati na 4 dijela. U tavu malo ulja, pa patlidžane na koricu i uključiti. Vatra umjerena. Ne poklapati, ne začinjavati!
Nakon 10-tak minuta, okrenuti na jednu, pa na drugu stranu, kako bi bijeli dio fino porumenio.
Na daščicu peršunova lista, bijelog luka. Iz ormarića bočicu s domaćim maslinovim uljem..
Začiniti solju... posuti i politi..i to je to!
Za patlidžanoljupce, kakav sam i sama, u slast!


Nema komentara:

Objavi komentar