nedjelja, 7. kolovoza 2016.

KRASTAVCI U TURŠIJI

Svuda se prodaju. Od onih najsitnijih do najkrupnijih, na vrhuncu su sezone.
Tri kilograma krastavaca u mojoj kuhinji.
Najzahvalniji recept je onaj za turšiju. Odgovara mu dodavanje povrća, kako koje prispijeva. Zato su ovi krastavci završili u teglama, preliveni hladnim naljevom, a u jesen će prijeći u bačvicu s ostalim povrćem.
Recept je najjednostavniji.
5 l vode, čašu od 2 dcl šećera i čašu soli prokuhati. Dodati 1l alkoholnog octa i 1 konzervans.
Tekućinu ohladiti i zaliti povrće. Pritiskivačem ga potisnuti pod vodu i zatvoriti.
Krastavce oprati s posebnom pažnjom i okapati.
Za turšiju će im se pridružiti male glavice kupusa, paradajz paprike, zeleni paradajz, luk kozjak, mrkva, celer i karfiol.
Ako se odlučite za pripremu, u slast vam bilo!

4 komentara:

  1. baš si bila vredna .. svaka čast .. koja je cena bila

    OdgovoriIzbriši
  2. koliko je to 3 kn
    ja sam juče plaćala te veće kao 58,oo dinara (pola evra), a sitne 98,oo (o,8 evra) din

    OdgovoriIzbriši